Ulei de susan – sursă naturală de Omega 9

În încercarea de a mânca sănătos şi gustos, încercăm în fiecare zi alimente noi. Oferta bogată a lanţurilor de magazine, precum şi micile băcănii cu specific internaţional ne îmbie cu numeroase alimente populare în diverse colţuri ale lumii. Astăzi dorim să vă propunem să încercaţi să consumaţi ulei de susan – sursă naturală de Omega 9.

Ulei de susan - sursa naturala de Omega 9De unde provine uleiul de susan?

Uleiul de susan îşi are originea în imperiul antic al Mesopotamiei şi a fost utilizat timp de milenii în India ca şi substanţă afrodiziacă şi aliment. De altfel, denumirea în indiană a uleiului de susan este „rasayana”, însemnând „cel ce prelungeşte viaţa”. Ca şi uleiul de măsline, uleiul de susan este folosit şi în bucătărie ca aliment, şi pentru îngrijirea corpului (în special a pielii şi părului) ca produs cosmetic.

În prezent, susanul se cultivă în toate ţările ecuatoriale, în special în India, China, Ecuador, Mexic, Honduras şi Nicaragua. Uleiul de susan se obţine prin presare la rece şi se păstrează în sticle de culoare închisă, la răcoare şi ferit de razele soarelui. Acum că ştim câte ceva despre povestea sa, să vedem de ce este bine să consumăm ulei de susan – sursă naturală de Omega 9.

Uleiul de susan – mai sănătos decât uleiul de măsline

Medicii şi nutriţioniştii afirmă acest lucru, iar cei care consumă în mod frecvent ulei de susan recunosc că se bucură de sănătate, energie şi poftă de viaţă. Pe lângă argumentele legate de sănătate, uleiul de susan are un gust plin şi plăcut, fiind un dressing ideal pentru salate. Chiar dacă nu sunteţi obişnuit cu altceva în afară de tradiţionalul ulei de floarea soarelui, cei care au ales uleiul de susan afirmă că tranziţia de la un tip de ulei la altul nu este dificilă.

Iată, pe scurt, principalele vitamine şi minerale esenţiale care se regăsesc în uleiul de susan (conţinut pentru o porţie):

  • 28% din doza zilnică recomandată de calciu
  • 25% din doza zilnică recomandată de zinc
  • 25% din doza zilnică recomandată de magneziu
  • 23% din doza zilnică recomandată de fier
  • Vitaminele B1, B6 şi E
  • Acid linoleic, acizi graşi Omega 6 şi 9

Beneficiile cosmetice ale uleiului de susan

Haideţi să vedem în ce mod putem să folosim uleiul de susan ca produs cosmetic. Este un excelent emolient şi fungicid, protejează şi menţine tinereţea pielii, fixează bronzul natural şi protejează contra efectelor nocive ale razelor de soare. Pentru părul cu mătreaţă, uleiul de susan este unul dinte cele mai eficiente tratamente naturale. Iată câte beneficii vă aduce preţiosul ulei de susan – sursă naturală de Omega 9.

De asemenea, puteţi să folosiţi uleiul de susan şi ca mască sau gomaj pentru corp sau pentru tratarea infecţiilor cunoscute drept „piciorul atletului”.

Unde se găseşte uleiul de susan?

Din păcate, uleiul de susan se găseşte numai în magazine specializate pentru produse bio sau naturiste şi la preţuri comparabile cu al uleiului de măsline extra virgin. Însă investiţia în fiecare sticlă de ulei înseamnă o investiţie în alimentaţie corectă şi sănătate – iar aceasta este nepreţuită. De asemenea, datorită conţinutului ridicat de nutrienţi, vitamine şi minerale esenţiale, puteţi să vă asiguraţi dozele necesare prin consumarea unei cantităţi mici de ulei de susan.

Parfumat, versatil şi hrănitor, uleiul de susan are toate şansele să devină ingredientul dumneavoastră preferat pentru gătit, la sosuri şi salate, dar şi pentru înfrumuseţarea tenului şi a părului. Din exotica Indie, direct pe masa dumneavoastră, vă recomandăm ulei de susan – sursă naturală de Omega 9!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*