Alune – sursă naturală de Omega 9

Cresc natural în păduri, sunt gustoase şi ne îmbie din castronaşe colorate la petreceri, în baruri şi în vizită la prieteni. Sunt bune alături de o bere rece şi la o discuţie animată, până în zori de zi. Acestea sunt delicioasele alune – sursă naturală de Omega 9 şi de sănătate.

Alune - sursa naturala de Omega 9Alunele de pădure sunt delicioasa alternativă 100% românească a arahidelor. Sunt gustoase, sănătoase şi bogate în fibre, vitamine şi minerale şi vă vor asigura succesul oricărei petreceri ca şi gustare înainte de masa principală. Iar dacă le oferiţi oaspeţilor dumneavoastră alune, contribuiţi la starea lor de sănătate, menţinerea echilibrului nutriţional şi îi ajutaţi să prevină apariţia cancerului de colon şi a diabetului de tip 2. Toate aceste beneficii provin din alune – sursă naturală de Omega 9, vitamine şi minerale.

Alunele – recomandate în alimentaţia copiilor şi a sportivilor

Studiile au dovedit că alunele au o valoare nutritivă comparativă cu cea a cărnii. Sunt bogate în vitaminele A, B, C şi E, precum şi în minerale esenţiale: calciu, fier, fosfor şi potasiu. În acelaşi timp, au un conţinut redus de colesterol şi sodiu, fiind astfel o sursă de energie şi nutrienţi adecvată pentru copiii aflaţi în creştere şi pentru sportivi.

Consumul de alune crude (cele prăjite îşi pierd proprietăţile nutritive) previne şi tratează anemia, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi, prin aportul de vitamina E, previne instalarea cataractei şi menţine pielea cu aspect tânăr şi sănătos pentru o perioadă mai lungă.

Un pumn de alune pe zi previne cancerul

Studiile medicale realizate de mai multe echipe de medici din Statele Unite (în care cancerul şi bolile cardio-vasculare sunt principalele cauze ale decesului) au ajuns la concluzia că 30 de grame de alune consumate zilnic previn apariţia cancerului de plămâni.

În plus, studiile au relevat un alt fapt îmbucurător: consumul frecvent şi moderat de alune ajută la scăderea în greutate a persoanelor supraponderale. Acest beneficiu, la fel ca şi toate celelalte prezentate în acest articol, se referă strict la consumul de alune crude, nu a celor prăjite şi sărate pe care le cumpărăm din supermarket.

De altfel, ca majoritatea fructelor şi seminţelor, gustul specific al alunelor este unul plăcut, care nu necesită alte arome şi aditivi. Consumul în stare proaspătă vă ajută să savuraţi cu adevărat aroma de alune – sursă naturală de Omega 9.

Un energizant delicios şi uşor de preparat

Majoritatea nutriţioniştilor recomandă înlocuirea substanţelor şi băuturilor energizante cu energizantele naturale. Una dintre cele mai simple şi eficiente reţete conţine doar două ingrediente: alune crude şi miere. Gustul natural dulceag al alunelor complimentează perfect savoarea mierii. Câteva linguriţe din acest amestec consumate dimineaţa vă vor umple de energie – fie că mergeţi la muncă sau la sala de gimnastică pentru antrenamente.

Un ultim argument în favoarea alunelor

Combinaţia unică de vitamine şi minerale conţinute de alune sunt eficiente în ameliorarea simptomelor neurasteniei, precum şi a tulburărilor de menopauză. Astfel, doamnele ajunse la vârsta de aur se pot bucura de echilibru hormonal şi bună dispoziţie continuă în cel mai simplu mod: prin consumul regulat de alune – sursă naturală de Omega 9.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*