Diferenţa între acizii graşi 3, 6 şi 9

Acizii graşi omega 3, 6 şi 9 fac parte din grăsimile polinesaturate şi mononesaturate, al căror rol este esenţial în buna funcţionare a organismului uman.
Pentru a ne asigua un aport optim din aceste categorii de grăsimi bune, trebuie să acordăm o atenţie specială alimentaţiei şi să introducem în meniul zilnic alimente care ne pot furniza necesarul optim de omega.

Acizii graşi omega 3
Acizii graşi omega 3 sunt grăsimi care nu pot fi produse de organism, ci trebuie furnizate acestuia prin intermediul alimentaţiei.
Rolul acizilor omega 3 este acela de a asigura o bună activitate cerebrală, de a proteja în faţa afecţiunilor aparatului cardiovascular, reglând colesterolul, scăzând nivelul trigliceridelor şi asigurând elasticitatea vaselor de sânge.
Surse importante de omega 3 sunt reprezentate de soia, seminţele de in, nuci, somon, sardine, hering sau ton.

CONTINUARE – Vezi diferenţa între acizii graşi 3, 6 şi 9


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4

Ai ceva de adăugat?...

*