Alimente surprinzătoare care stimulează productivitatea

Cei mai mulți dintre noi stăm cu cana cu cafea la îndemână, pentru că nu se știe când ne scade productivitatea și ne cuprinde somnul. Mai apoi, nici nu ne gândim să mâncăm în mijlocul zilei pentru că știm prea bine starea de toropeală care vine adesea după masă. Dar iată că sunt anumite alimente absolut surprinzătoare despre care se știe în mod sigur că stimulează productivitatea.

Le vom descoperi în rândurile de mai jos pe cele mai importante dintre ele, pe care le puteți consuma când simțiți că aveți nevoie urgentă de încă puțină energie pentru a vă încheia ziua de lucru.

Ciocolata neagră. Ne referim la ciocolata cu cel puțin 70% cacao, față de numai 10-15% cacao cât are o ciocolată cu lapte. Boabele de cacao conțin în mod natural cafeină, ajutându-vă să vă mențineți atenția și concentrarea. Doar 60 de grame de ciocolată neagră conțin 50 până la 60 de miligrame de cofeină, echivalent cu o jumătate de ceașcă de cafea de 240 de ml.

Friptură de vină. Mai ales dacă aveți un restaurant cu specific italian în apropiere de locul de muncă, cu atât mai mult nu ar trebui să evitați să luați masa de prânz. Friptura de vită va fi o alegere minunată, căci este bogată în proteine și alți nutrienți care contribuie la masa musculară și care vă ajută să vă simțiți plini de energie. O bucată de carne de vită de 40 de grame conține mai mult de 7 grame de proteine, deci avantajele sunt multiple. Pe lângă proteine, carnea de vită mai conține și carbohidrați, fier și vitamina B12 care ne mențin nivelul ridicat de energie. Tocmai pentru că este bogată în vitamina B12, despre care se știe că este esențială în procesul de transformare a alimentelor în energie, o friptură de vită de aproximativ 120 de grame vă va oferi toată cantitatea de vitamina B12 de care aveți nevoie pentru o zi întreagă. Dacă suferiți de deficiență de vitamina B12, sunt șanse mari să vă simțiți slăbiți, obosiți și incapabili de a vă concentra.

Iaurt grecesc. S-ar putea spune că este o sursă-cheie de vitamine și substanțe nutritive necesare pentru un stil de viață sănătos și productiv. Poate fi consumat ca atare sau alături de fructe de pădure, banane, fructe tropicale, cu fulgi de porumb, cu fulgi fini de ovăz sau cu granola. Nu în ultimul rând, iaurtul grecesc este bogat în proteine, care ajută la susținerea masei musculare, la alungarea oboselii și la dezvoltarea sănătoasă a celulelor corpului. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina B12, de iod și calciu care ajută la funcționarea corectă a metabolismului și limitează producția de grăsime din organism, ajutându-vă astfel să vă simțiți energizați, să pierdeți în greutate și să vă mențineți în formă.

Ghimbir. Este o sursă naturală de nutrienți precum proteine, carbohidrați, fier, vitamina C, potasiu și multe altele. Toate aceste substanțe nutritive sunt necesare pentru funcționarea normală și sănătoasă a corpului, inclusiv pentru producerea de energie naturală. În plus, cercetările au descoperit că ghimbirul susține energia naturală prin secreția de adrenalină, ajutându-ne să ne simțim treji, alerți și concentrați. Putem consuma ghimbir ca atare, uscat sub formă de condiment, sub formă de ulei sau ca suc. Ghimbirul proaspăt sau uscat este o modalitate excelentă de a adăuga aromă mâncărurilor și băuturilor fără să folosim zahăr sau sare. Un ceai de lămâie cu puțin ghimbir proaspăt și scorțișoară este o altă modalitate eficientă de a ne energiza corpul și de a ne limpezi mintea.

În cele din urmă, nu uitați de importanța apei. Conform unui sondaj, peste 60% dintre români suferă de deshidratare cronică, și asta nu pentru că nu am bea suficientă apă, ci pentru că mâncăm mult prea sărat și de aici apare dezechilibrul. Deshidratarea provoacă simptome precum somnolență, lipsă de energie, dureri de cap și multe altele. Pentru a vă simți mai energizați și mai productivi, încercați să limitați consumul de alimente bogate în sodiu și beți mai multă apă pe parcursul zilei, eventual un pahar mare de apă înainte de fiecare masă.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*